Wednesday, March 11, 2015

Cemburu buta, perangai budak kecik!

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.

Pernah fikir tak kenapa setiap kali hubungan korang tak kekal lama?

Salah satu main reason sebab cemburu buta. Cemburu tu benda biase. Ia menunjukkan yang pasangan korang sayang & takut kehilangan korang. Normal, yes?

Tapi kalau cemburu tak kena tempat tu melampau la. Doesn't mean korang puji perempuan cantik or lelaki hensem sebab korang suka dia, am I right or am I right?

Semua orang suka tengok benda-benda yang cantik dan indah kan? But that doesn't mean you fall in love with it.  Aku suka tengok perempuan cantik, adakah aku normal? Of course I am!

Pasangan korang fall in love with you not because korang cantik/hensem je but there's something yang ada pada korang takde pada orang lain. You got what I mean?

So can you just stop being so selfish and jealous overdose because I'm sick of this kind of person. Build a trust in your relationship. You don't wanna lose someone who means the world to you because of your trust issue.


Everytime kawan-kawan cerita pasal pasangan yang kuat cemburu makes me think: "kalau sekarang pun dah cemburu camtu, lepas kawen kena duduk rumah je lah. Nak tegur jiran pun tak boleh. Elok kunci je kau dalam almari baju." Seriously annoying. Pfffttt.


1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)